1 minuut stilte voor oud SOC-voorzitter op Odesur-congres

SANTIAGO – Afgelopen vrijdag werd de general assembly van de Odesur gehouden in Santiago, Chili. Odesur is de overkoepelende sportorganisatie van Zuid-Amerika. Het Surinaams Olymisch Comite (SOC) is lid hiervan. Het congres valt samen met de 10de Zuid-Amerikaanse Spelen, welke momenteel eveneens in Santiago plaatsvinden. Suriname werd vertegenwoordigd door nieuwbakken SOC-voorzitter Guno van der Jagt en commissaris Uitzendingen, Oscar Brandon, die tevens ook Chef d’ Mission is van de Surinaamse sportdelegatie in Santiago. Een moment waarbij Suriname op dit congres opviel, was toen er een minuut stilte in acht werd genomen voor de onlangs overleden ex-voorzitter van het SOC, Gerhard van Dijk.
SOC-voorzitter Guno van der Jagt geeft verder aan dat er weinig hoogtepunten waren. ‘Er werd meer gesproken over de tweede editie van de Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen, die in 2017 gehouden moeten worden. Onder andere Paraguay heeft zich kandidaat gesteld. De eerste editie werd in 2013 gehouden in Peru, waarbij Suriname ook mee had gedaan. ‘Mogelijk is Paraguay een topkandidaat, want de eerstvolgende vergadering over dit onderwerp wordt ook in dit land gehouden’, zegt van der Jagt. ‘Verder is het ook zeker dat de volgende Youth Olympics in Buenos Aires, Argentinie, in 2018 worden gehouden. Dit jaar mag China deze spelen huisvesten’, geeft de SOC-topman aan.
Van der Jagt is gisteravond teruggekeerd naar Suriname in verband met de begrafenis van oud-voorzitter Van Dijk, welke woensdag zal plaatsvinden. Ook bestuurslid Oscar Brandon vertrekt vanavond terug naar Suriname voor de uitvaart. De taken van Chef d’ Mission van Suriname in Santiago zullen waargenomen worden door Juan Pigot.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!