Finabank Directeur: “ Die mevrouw heeft nimmer hier gewerkt”

Wilma van Bosse die afgelopen week een gevangenisstraf van een jaar kreeg opgelegd van de kantonrechter terzake oplichting, hield de rechter voor dat zij werkzaam was bij de Finabank. Zij kon hierdoor buiten de reguliere procedure om woningen regelen bij het woningbouwproject van de Stichting De Schuilplaats. Zij heeft hierdoor 13 personen tot een totaal bedrag van Srd 100.000 opgelicht.
“Die mevrouw is nooit verbonden geweest aan de Finabank N.V. als medewerkster”, geeft president-directeur Eblein Frangie van de Finabank te kennen. “Wij raakten bekend met deze zaak toen de politie na haar aanhouding contact met ons opnam. Zij had namen van enkele bankemployees genoemd. Uit intern onderzoek en uit onderzoek van de politie is nimmer gebleken dat er enige collaboratie was tussen onze employees en met mevr. Van Bosse. Wij hebben ook contact opgenomen met Stichting De Schuilplaats en aangegeven dat deze mevrouw geen zaken namens ons doet”. Frangie geeft te kennen dat de Finabank imagoschade leidt doordat deze mevrouw blijft zeggen dat zij voor de Finabank werkt. “Wij kennen haar alleen als rekeninghouder en hebben haar rekening ook gesloten toen deze zaak onder onze aandacht werd gebracht”, zegt een verontwaardigde Frangie. “Zij heeft onze goede naam misbruikt. Wij hebben nimmer een arbeidsovereenkomst met Van Bosse gehad”, aldus Frangie.

error: Kopiëren mag niet!