Nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen VS ambassade en CSS

De ambassade van de Verenigde Staten en het Cultureel Centrum van Suriname (CSS) zullen vandaag een ondertekeningplechtigheid houden om het memorandum van overeenstemming tussen hen te vernieuwen. Charge d’Affaires ofwel zaakgelastigde Valerie Belon en directeur van CSS Nadia Becker zullen hun organisaties tijdens de ceremonie vertegenwoordigen.
De samenwerkingsovereenkomst bevestigt de lang bestaande samenwerking tussen de VS ambassade en het CSS betreffende het voorzien van informatie en bronnen over de Verenigde Staten in het Engels. De samenwerking tussen beide begon in 2005, met de opening van ‘The American Corner’ in het CCS-gebouw. Deze verschaft gratis toegang tot informatie over de Verenigde Staten en organiseert activiteiten zoals lezingen, culturele programma’s en films om de verschillende aspecten van de Amerikaanse cultuur en geschiedenis weer te geven. Met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst creëert men ruimte, waarbij Amerika en Suriname meer met elkaar betrokken kunnen zijn.
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!