Nepagent hoort eis van vier jaar aan

Het Openbaar Ministerie (OM) is met een strafvoorstel van vier jaar gekomen voor de roofverdachte Wendel M. Aan Wendel wordt verweten dat hij op 27 april 2012 tezamen en in vereniging met andere comparanten op klaarlichte dag een beroving in een woning heeft gepleegd. De verdachten deden zich voor als eenheden van de politie-eenheid Faya Blo. Onder bedreiging van vuurwapens namen zij Euro 20.000, een zaktelefoon en sieraden mee. Volgens openbare aanklager Duncan Nanhoe is het opmerkelijk dat de rovers na de deur ingetrapt te hebben speciaal op zoek waren naar een laptoptas. Het gestolen geldbedrag was namelijk in de laptoptas verborgen. Dit betekent dus dat ze vooraf al informatie hadden. Aan de hand van achtergelaten vingersporen is naderhand komen vast te staan dat deze verdachte deel heeft uitgemaakt van de roversbende.
Het strafbaar feit is in 2012 gepleegd, maar de verdachte is pas in november 2013 aangehouden toen hij enkele spullen van hem op een politiebureau ging ophalen. Volgens inspecteur van politie C.K. kunnen twee personen niet dezelfde vingerafdrukken hebben. Vingerafdrukken hebben volgens de inspecteur speciale kenmerken, die alleen aan één persoon kunnen toebehoren. Op basis hiervan bestaat er volgens Nanhoe geen twijfel dat de verdachte inderdaad de beroving heeft gepleegd. Volgens raadsman Benito Pick blijkt het niet uit de aangifte dat de slachtoffers eventuele daders zouden kunnen herkennen. De verdachte Wendel is ook niet positief herkend. Volgens Pick is de getuigenverklaring van één getuige niet genoeg om Wendel als de potentiele dader aan te merken. De magistraat moet volgens de raadsman bewijsmateriaal uit minimaal twee onafhankelijke bewijsmiddelen putten. Hij vond het strafvoorstel van het OM belachelijk. Op 19 maart zal kantonrechter Dinesh Sewrattan vonnis wijzen in deze zaak.
FR

error: Kopiëren mag niet!