Wat als vrouwen heersten over de wereld?

Het idee dat vrouwen de wereld zouden regeren, leek vroeger enigszins belachelijk en als iets uit de sciencefiction. Maar nu kan het gezien worden als een onderwerp dat serieus besproken kan worden. Vrouwen misten de capaciteit en emotionele kracht om beslissingen te maken die bij leiderschap passen, maar in de afgelopen decennia hebben attitudes en ideeën veranderingen teweeg gebracht. Elke hoek van de wereld heeft op haar beurt de vrouw niet verwelkomd zich te bewegen vanuit de traditionele en privésfeer in de moderne en ook nog publieksfeer. Maar de vrouw heeft zich wel kunnen bewegen binnen de maatschappij.
Van vrouwen werd verwacht dat zij als mannen moeten handelen en denken als zij succes willen boeken op de maatschappelijke ladder. En soms is het de vrouw die zichzelf tegenhoudt, haar eigen waarde niet kent en hun hand niet uitsteken voor promoties of voor meer geld.
Studies hebben uitgewezen dat gelegenheid bieden aan de vrouw dingen beter maakt, niet perfect maar beter. En het begint bij het simpele feit dat vrouwen het leven vaak anders ervaren en die ervaring beïnvloedt de manier waarop de vrouw kijkt naar de problemen en denkt over de oplossingen over het probleem. Studies tonen ook aan dat vrouwen anders dan mannen leiden, zij brengen een inter-generationeel perspectief denken mee naar hun werk.
Het is van belang dat wij moeten erkennen dat vrouwen en mannen verschillende kwaliteiten en vaardigheden bezitten en meenemen in besluitvorming processen.
Vrouwen in de gelegenheid stellen gaat niet om politieke correctheid, maar om verbetering, om het investeren in sterkere economieën en gezonde gemeenschappen, om behoud van vrede en het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen over de wereld. Vrouwen de gelegenheid geven is een iets noodzakelijks.

error: Kopiëren mag niet!