Begraafplaatsen geliefd bij overvallers

Een crimineel, gewapend met een vuistvuurwapen, heeft dinsdagmorgen op klaarlichte dag drie personen bij de beheerderswoning van de begraafplaats Sarwa Oedai aan de Mr.J. Lachmonstraat overvallen. Hij ging ervandoor met geld, sieraden en ook een voertuig. Recentelijk heeft ook een beroving plaatsgehad nabij de begraafplaats van de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) aan de Doekhieweg. Ook toen waren de bezoekers op vrijwel dezelfde wijze overvallen. Daar zijn ook geld, sieraden en een voertuig buitgemaakt. Het voertuig dat van de begraafplaats van Sarwa Oedai is meegenomen, een blauwe Suzuki Grand Vitara met het volgnummer PA 87-62, werd in de nachtelijke uren in dezelfde staat onbeheerd aangetroffen aan de Fitaniastraat te Flora. Het voertuig, dat bij de beroving nabij de SIV begraafplaats werd meegenomen, een Toyota Spacio rood-bordeaux gelakt met het volgnummer 10-07-TP, is vooralsnog zoek. Inspecteur Dilipkoemar Bhattoe geeft aan dat er inderdaad twee gevallen c.q. aangiftes zijn binnengekomen. De politie vraagt in deze de medewerking van de samenleving om indien zij over informatie beschikken, contact te maken met hen. De Recherche van bureau Nieuwe Haven is belast met het verdere onderzoek. De politie op haar beurt zal de buurt nauwlettend in de gaten houden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!