Esther Stichting stelt wederom ultimatum

De bond bij de Esther Stichting onder voorzitterschap van Murwien Leeflang heeft minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting tot woensdag de gelegenheid gegeven te reageren op een schrijven. Vorig jaar werd er al een ultimatum gesteld om uitgenodigd te worden om te praten over de zorgpunten. Dat geschiedde wel in december 2013, maar de werknemers merken nog steeds geen progressie wat betreft hun zorgpunten.
De Esther Stichting zit sinds het vorig jaar april zonder directeur. De directrice zou zijn ontheven nadat de AOV- gelden van de bewoners werden ontvreemd onder haar leiding. Ook is er een tekort aan personeel en de toelages blijven uit. De bewaking is slecht waardoor er veel inbraken zijn, meent het personeel. Voor de 64 cliënten zijn er 19 personeelsleden beschikbaar, waaronder 2 bewakers en een tuinman die het hele complex moeten onderhouden.
Door personeelstekort komt het wel eens voor dat het personeel na de shift moet doortrekken. Bij de avonddiensten is er geen transport beschikbaar, waardoor de werknemers zelf voor hun vervoer moeten zorgen, maar geen vervoerstoelage krijgen. Op 19 november 2013 had het personeel het werk om dezelfde punten al neergelegd. Op 27 augustus heeft het personeel uit ontevredenheid de vakcentrale CLO waar de bond aangesloten was, de rug gekeerd. Nu is de bond aangesloten bij C-47.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!