Yoga, muziek, Hindi en dans in Saramacca

In samenwerking met het Indiaas Cultureel Centrum (ICC) van de Indiase ambassade heeft de Mathura Hindi Vidyalay (MHV) op zondag 23 februari 2014 yoga-, muziek-, Hindi en dansworkshops georganiseerd in het gebouw van Mulo Von Freyburg. De opkomst was heel goed, de jongeren en vrouwen van de buurt hebben spontaan deelgenomen aan de workshops. De bedoeling was dat de deelnemers tenminste kennis maken met yoga, Indiase klassieke muziek, Hindi en basisdansstappen van de kathak dansstijl.
De deelnemers waren na afloop heel blij en tevreden. Ze gaven aan dat ze meer willen weten en leren over yoga, dans, Hindi en muziek.
De directeur van ICC, Ranjeet Arora, zei heel blij te zijn met de opkomst en was het bestuur van Mathura Hindi Vidyalay zeer dankbaar voor zijn inzet voor het organiseren van deze workshops in het district Saramacca.
De voorzitter van Mathura Hindi Vidyalay, Soedish Abhishek Hira, zei dat zijn organisatie het doel heeft bereikt. Dit, vanwege de goede opkomst en het feit dat de deelnemers bereid zijn om helemaal naar Paramaribo te reizen om meer te leren. Hij zegt verder dat soortgelijke workshops jaarlijks zullen worden gehouden in Saramacca.
Vermeldenswaard is dat de Mathura Hindi Vidyalay op 15 januari 2005 is opgericht en hindilessen verzorgd in verschillende gebieden van Saramacca. Ze doen jaarlijks mee aan de Hindi examen georganiseerd door Hindi Parshid Suriname. Thans hebben zij 36 leerlingen.

error: Kopiëren mag niet!