Latour: ‘Indien de situatie dat vereist, zal er keihard worden opgetreden’

1korpsMinister Lamuré Latour van Defensie gaf tijdens een persconferentie van het Korps Politie Suriname (KPS) te kennen dat er keihard zal worden opgetreden indien de situatie dat vereist. Hij gaf een uiteenzetting over de maatregelen die genomen zullen worden om de toenemende criminaliteit in te dammen. De aangekondigde maatregelen van het korps in samenwerking met het Nationaal Leger gaan vanaf vandaag in. Belfort doet een beroep op de weggebruikers, met name de bestuurders van voertuigen, om ervoor te zorgen dat alle papieren in orde zijn. Er zal gehandeld worden binnen de perken van de wet, benadrukte de minister. Eenheden zullen gezochte criminelen opsporen en aanhouden. Tot ver in het binnenland zullen acties ondernomen worden. Verspreid over het hele grondgebied van Suriname zullen een aantal roadblocks geplaatst worden, de controleposten te Stolkertsijver, Burnside en Klaaskreek zullen allen versterkt worden met personeel van het Nationaal Leger.
Belfort: ‘Meld je aan, anders ga je voor de consequenties moeten instaan’
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie waarschuwt de criminelen dat ze gehaald zullen worden. ‘Wij zullen ze komen halen met de middelen die wij ter beschikking hebben.’ Hij riep de criminelen wederom op zich aan te melden. ‘Ik begin jullie alvast aan te geven, wacht niet tot we komen, maar meld je aan, anders ga je voor de consequenties moeten instaan.’ Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie benadrukt dat er in het binnenland, met name het Brokopondo-gebied, gerichte danwel keiharde acties ondernomen zullen worden. Er zijn bepaalde criminele bendes in dat gebied actief, waartegen hard opgetreden zal worden. Binnen een kort tijdsbestek is er een toename van de zware criminaliteit te bespeuren. Voor dit jaar zijn er al drie roofmoorden genoteerd. In dit geval gaat het om een roofmoord te Mamadjoeka en recent in het district Wanica. Het korps is zelfs bereid een vergoeding te betalen aan tipgevers. Dat moet uiteindelijk leiden tot het oplossen van zaken.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!