Loslopend vee maakt wederom slachtoffer

Loslopend vee vormt nog steeds een probleem in de Westelijke polders te Nickerie. Enkele weken geleden is dhr. Imami het slachtoffer hiervan geworden. Hij reed met zijn bromfiets langs de Stalweide. Op een gegeven moment is een koe op hem afgekomen, waardoor hij letsels heeft opgelopen aan zijn hoofd, borst en been. Loslopende runderen veroorzaken heel veel schade aan de groenteaanplant van de bewoners in de Westelijke polders. Imami ligt al 24 dagen in het Dr. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie. Hij kon op het moment van het ongeluk niet natrekken van wie het vee is. De politie is met dit onderzoek bezig.
Gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop geeft aan dat dit niet een specifiek probleem is van de politie. Als deze dieren vernielingen aanrichten, dan pas treedt de politie op. Het vee breekt de omheiningen door en belandt op straat waardoor het een gevaar vormt voor weggebruikers. Volgens Imami doet de Vereniging van Veehouders in Nickerie niets tegen het probleem. Hij zegt dat de leden de moeite niet eens nemen om de omrastering in orde te maken. Imami heeft tot nu toe al zijn kosten zelf moeten betalen. Benschop geeft aan dat de schutters die werden ingehuurd om loslopend vee af te maken, nu veel geld eisen hiervoor. De politie is samen met districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh bezig om een plaats te bekijken waar deze dieren onder te brengen. Benschop waarschuwt de veehouders om hun vee onder controle te houden. Volgens Imami is hij het vijfde slachtoffer van loslopend vee in de omgeving van de Stalweide.

error: Kopiëren mag niet!