Belfort: “Mensen moeten geen advocaat of mensenrechtenactivist komen spelen voor criminelen”

Het komende weekend start de politie in samenwerking met het leger een operatie in verband met de toegenomen harde criminaliteit. Edward Belfort, minister van Justitie en Politie, zei gisteren in Bakana Torie (BT) dat de twee korpsen hard zullen optreden binnen de perken van de wet. Het leger is al in paraatheid gebracht, gaf de bewindsman te kennen. De politie zal komen met verhoogde surveillances en invallen op bepaalde locaties.
In Paramaribo, de districten en het binnenland zullen de politie en het leger zichtbaar zijn. ‘Wanneer we gaan opereren, hoop ik niet dat de mensen advocaat en mensenrechtenactivist zullen spelen voor een groep criminelen, want nu zwijgen ze in alle talen’, zei Belfort in de uitzending van BT. ‘De samenleving mag harde acties van leger en politie verwachten binnen de perken van de wet. Dat zal zo zijn in stad en district. Er zijn ook acties gepland voor de goudvelden en daar waar illegalen Surinamers beroven. Dit kan niet langer worden toegestaan.’
Meer materieel beschikbaar
In het kader van de verhoogde acties krijgt de politie 102 auto’s, 15 nieuwe motorfietsen en een kraanwagen. Met deze middelen zal het korps het tot volgend jaar moeten doen. De auto’s moesten begin januari worden geleverd. In aanloop naar de 102 auto’s werden er in juli 2013 al 10 nieuwe zwart-witte politieauto’s aangeschaft. Die zijn nu al aan vervanging toe gaf de minister aan. Belfort riep de verdachten op om zich aan te melden voor een gemakkelijk verloop. Ook de mensen die onderdak bieden aan criminelen, kregen een waarschuwing van de minister. Verkeersdeelnemers moeten hun bescheiden in orde maken, omdat ook in het verkeer, de controles verhoogd zullen worden.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!