Suriname klaar voor “Fiesta del Fuego”

1FD 61Van 3 tot en met 9 juli wordt de 34ste editie van het Caribisch Festival “Fiesta del Fuego” gehouden in Santiago de Cuba. Op 21 februari kon het Surinaamse publiek in Sana Budaya, genieten van een deel dat door Suriname gepresenteerd zal worden in Cuba. Ike Antonius, ambassadeur van Suriname in Cuba, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat het de eerste keer is dat het festival volledig gewijd is aan Suriname. Als hij kijkt naar hetgeen gepresenteerd is, dan mag gezegd worden dat Suriname gereed is voor het festival in Santiago de Cuba. Hij geeft aan dat de Surinaamse cultuur bepaalde overeenkomsten vertoont met dat van Cuba. Het is een primeur voor Suriname en kan ervoor zorgen dat er meer toeristen naar Suriname komen, gaf hij verder aan. Hij benadrukte ook de ‘wan bong’-gedachte van Dobru. Op de Suriname Night kon het publiek genieten van diverse culturele voordrachten. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken alsook de directeur van Cultuur, Stanley Sidoel, heeft president Desi Bouterse de opdracht gegeven om Suriname goed te presenteren. De culturele diversiteit moet zo goed als mogelijk gepresenteerd worden zodat het publiek een beeld krijgt van Suriname.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!