Richelieu krijgt eerste straatnaam

Foto: Biza
Foto: Biza
Het project Richelieu in Commewijne heeft de eerste straatnaam gekregen. Bij de afslag naar het woningbouwproject prijkt met trots het naambord ‘Marienburgweg’. In bijzijn van districtscommissaris Ingrid Karta-Bink en CBB-directeur John Saharie vond de officiële plechtigheid plaats.
De dc gaf aan dat straatnamen erg belangrijk zijn. Voor de post of het doen van andere zaken is het niet weg te denken. Ze verwees ook naar het belang straks bij de verkiezingen. Karta-Bink heeft de bewoners opgeroepen zich te laten registreren bij hun CBB-kantoor, zodat hun burgergegevens gelijk kunnen worden aangepast. CBB-topman John Saharie gaf aan dat mensen vindbaar moeten zijn. Er is vanuit de Commissie Straatnamen hard gewerkt om met voorstellen te komen. Na inventarisatie van de achterstanden wordt er met versneld tempo gewerkt om nu alle projecten en buurten te voorzien van straatnamen en huizennummering. Saharie onderkent het belang van een compleet adres. Er is in het verleden vanuit de nutsbedrijven reeds geklaagd over dit probleem. Nu behoort dat tot het verleden.
Met de verschillende districtscommissarissen is van gedachten gewisseld hoe dit vraagstuk effectief kan worden aangepakt. Het gebied Richelieu telt 20 straten, die binnen niet al te lange tijd een naam zullen krijgen. Er volgen nog meer projecten. Saharie noemde onder meer het project Tani, Palm Village, Militair Project en Jagtlust 1 en 2, die binnenkort voorzien worden van straatnamen.

error: Kopiëren mag niet!