Kinderboekenfestival 3 maart van start in Paramaribo

De voorbereidingen zijn al vanaf november 2013 gestart en de afgelopen maand was het festival, in Nieuw-Nickerie, een succes. Duizenden leerlingen met hun leerkrachten hebben deelgenomen aan de verschillende activiteiten rond het thema. Ook dit jaar verwacht de organisatie dat de kinderen van Paramaribo volop zullen participeren. ’s Morgens van 08.00 uur tot 13.00 uur is het festival geopend voor de schooljeugd en ’s middags van 17.00 tot 20.00 uur is iedereen welkom, klein en groot, samen of alleen. Het tweede Kinderboekenfestival in 2014 vindt plaats op KKF-beursterrein en wel van 3 t/m 8 maart. De organisatie ligt in handen van de Stichting Projecten Christelijk Onderwijs Suriname en de Nationale Stichting Kinderboekenfestival nodigt de burgerij uit op het boekenfeest. De feestelijke opening staat gepland voor maandag 3 maart om 17.00 uur. Het programma van die middag bestaat uit een aantal verrassingen met als hoogtepunt de musical “Lezen verbindt schrijver en kind!”.
Thema: “Groeien”
Het thema van het komende Kinderboekenfestival is ‘Groeien’. Opgroeien, groter worden, sterker worden, kortom alle aspecten van groeien zullen aan de orde komen. De inhoudelijke voorbereidingen voor dit KBF zijn al veel eerder in gang gezet. Scholen hebben meegedaan aan wedstrijden zoals ‘Wie maakt de mooiste musical’, ‘Mooiste tekening of zelfverzonnen verhaal’ en het nieuwe wedstrijdonderdeel ‘Hoe zie jij de wereld’, middels het maken van foto’s.
Veel verschillende activiteiten
Het KKF-beursterrein zal tijdens het festival plaats bieden aan ongeveer 100 verschillende activiteiten, van voorlezen tot zelf een verhaal schrijven, maar ook poppenkast en muurschilderen. Echter, bij alle activiteiten staan boeken centraal. Het Kinderboekenfestival is er op de eerste plaats voor leesplezier! En voor de komende 3 jaren met het thema ‘Groeien’. ‘Groeien, dat gaan we allemaal samen doen!’

error: Kopiëren mag niet!