Jamaica legaliseert marihuana

1Jamaica legaliseert marihuana1De Cannabis Commercial and Medicinal Research Taskforce (CCMRT) geeft aan dat Jamaica dit jaar nog marihuana zal legaliseren. Zo kan de drug op een legale manier gebruikt worden voor medische doeleinden. De minister van Wetenschap, Technologie, Energie en Mijnbouw, Phillip Paulwell, heeft de legalisering van marihuana verzekerd. ‘Jamaica kan niet achter blijven. Bovendien heeft de legalisering ook voordelen op sociaal, economisch en cultureel gebied. De wetten moeten dus zo snel mogelijk worden opgesteld’, verklaart Paulwell.
Vorig jaar gingen de Caricom-landen akkoord om met elkaar een debat te voeren in verband met de legalisering van marihuana voor medische doeleinden. Dit was het voorstel van de eerste minister van Saint Vincent and the Grenadines, Ralph Gonsalves. Maar de regionale leiders waren niet overtuigd van de voorstellen die Gonsalves deed tijdens de vergadering in september 2013. Ze wilden eerst nog verder onderzoek doen over de medische en juridische gevolgen van de legalisering van marihuana.
Onduidelijk is welke hoeveelheden voor medische doeleinden vervoerd of verhandeld mogen worden.
De discussie in Caricom-verband heeft niet geleid tot landelijke standpunten en over legalisatie van marihuana in Suriname.
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!