Mr. Polanen: “Commissie grondwetswijziging heeft grondwet uitvoerig doorgespit”

Commissie grondwetswijziging heeft de Grondwet uitvoerig doorgespit.1In een gesprek met Dagblad Suriname zegt mr. Sam Polanen, voorzitter van de Staatscommissie Herziening Grondwet, dat de commissie grondig werk aan het verzetten is. Voorlopig is de commissie erg zwijgzaam over de voorstellen die gedaan zullen worden, omdat de president eerst geïnformeerd dient te worden. Er is inmiddels een tussentijds rapport aangeboden aan de regering. Volgens Polanen is het nodige onderzoek gedaan en zijn grondwetten van andere landen vergeleken met die van Suriname. De commissie heeft ook rekening gehouden met internationale vraagstukken, verdragen en conventies waar Suriname partij van is. Persoonlijk denkt Polanen dat de grondwet niet in deze regeerperiode nog goedgekeurd zal worden, gezien het feit dat de verkiezingsstrijd langzamerhand begint los te komen. Thans wordt er gewerkt aan het formuleren van de artikelen en aan een overzichtelijke opbouw van de bepalingen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!