Ping oplichter legt volmondige bekentenis af

De 27-jarige oplichter Louis D. legde gisteren een volmondige bekentenis af bij kantonrechter Sieglien Wijnhard. De verdachte heeft in de periode van april 2013 tot oktober 2013 verschillende personen via de ping opgelegd. Hij had er een gewoonte van gemaakt om op te lichten via Facebook en BlackBerry Messenger (BBM), de zogenaamde ping. Beide applicaties waren dankbare instrumenten bij het maken van slachtoffers. De man was in staat geld los te weken bij personen die of een stuk domeingrond of een rijbewijs wilden hebben. En dat dan op een makkelijke manier in plaats van er echt voor te werken. Tegen een ‘kleine vergoeding’ zou het heerschap het gewenste dan in orde maken. Het contact met potentiële (gewillige) slachtoffers werd gelegd door ‘Sefania’. Dat was het fictieve zusje wiens broer politieman was. De ‘vergoeding’ die Sefania vroeg, werd door Louis zelf opgehaald. De eerste benadeelde was een goede vriend van hem. Hij raakte verliefd op Sefania, nadat Louis hem een foto had gewezen van iemand die zijn zus moest voorstellen. Bij hem wist Louis SRD 450 af te troggelen.
De tweede benadeelde is Mohamed J. Van hem heeft de verdachte ook een geldbedrag in Surinaamse dollars losgekregen. Hier deed hij zich voor als politiefunctionaris. De benadeelde vroeg om een rijbewijs tegen betaling voor hem in orde te maken. Louis was keurig gestoken in kledij, die veel weg had van het uniform van het Arrestatieteam en de Antiterreur Eenheid van de politie. Quincy O. is de derde benadeelde. Bij hem deed Louis zich via de ping voor als ‘Caroline’. Deze benadeelde wilde ook een rijbewijs geregeld hebben. Toen de benadeelden opmerkten dat zij beet waren genomen, deden zij aangifte bij de politie. Zo is de verdachte in beeld gekomen. De magistraat wil het psychologisch rapport dat eerder was opgevraagd afwachten. Deze zaak wordt op 20 maart verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!