Mugabe Forster vrijgesproken van beroving en verkrachting artieste

Mugabe Forster, verdachte in de berovings- en verkrachtingszaak van een bekende artieste, werd gisteren vrijgesproken van alle verwijten die aan hem werden gemaakt. Hij heeft anderhalf jaar is voorarrest gezeten. Kantonrechter Sieglien Wijnhard gaf aan dat zij een verdachte niet kan veroordelen tot 12 jaar, waarvoor er geen bewijsminima is geleverd. Een verklaring van de getuige A. werd op verzoek van het Openbaar Ministerie op de zitting als voorgelezen beschouwd. Deze getuigenverklaring werd niet gebruikt voor het bewijs door de rechter. Advocaat Hedley Derby die de verdachte Forster verdedigt, had tijdens zijn pleidooi betoogd om die verklaring van die getuige niet te gebruiken. Deze getuige had verklaard dat Forster een witte hoed op had, maar het slachtoffer verklaarde dat de voortvluchtige verdachte, Denny Koempai, die hoed op had. Derby gaf aan dat zijn cliënt zich vrijwillig had aangemeld bij de politie, omdat hij onschuldig is. Op 6 december werd Forster op verzoek van advocaat Derby voorlopig in vrijheid gesteld. Forster en zijn comparant Gersen Pinas werden in tweede week van de maand juni 2012 aangehouden.
Op 15 augustus van het vorig jaar presenteerde de officier van justitie, Astrid Niamat, het strafvoorstel tegen de 2 verdachten. Zij vorderde tegen Forster een celstraf van 12 jaar en tegen Pinas 6 jaar met aftrek.
Pinas veroordeeld tot 4 jaar
De magistraat achtte het bewijs tegen Forster niet aanwezig en op grond daarvan werd hij integraal vrijgesproken. Pinas is een buurjongen van het slachtoffer. Hij zou inlichtingen over het slachtoffer hebben verschaft en zijn comparanten hebben voorgehouden dat de artieste veel sieraden heeft. Op die bewuste dag van 8 op 9 juni 2012 had Pinas een auto geleend om als vluchtauto te gebruiken. Zoals eerder afgestemd, zou hij de daders na de beroving van en naar de plaats vervoeren. Echter ging dit plan niet door, omdat de overvallers met een fiets naar de plaats van het delict waren geweest. Pinas hield de rovers voor dat het slachtoffer niet thuis was. De daders verschaften zich toegang tot de woning hielden zich schuil tot de aankomst van de zangeres. Toen zij thuis arriveerde, werd zij door 2 mannen overvallen en verkracht. Onder bedreiging van een mes en een vuistvuurwapen moest zij haar sieraden afstaan. Eén van de mannen, die het mes vasthield, had zijn T-shirt over zijn hoofd getrokken. De andere was herkenbaar. De mannen namen, nadat ze de jonge vrouw hadden verkracht, de sieraden mee. De magistraat achtte medeplichtigheid van Pinas wettig en overtuigend bewezen en legde hem een onvoorwaardelijke celstraf op van 4 jaar met aftrek. De rechter week af van de geëiste straf van het OM.
De derde verdachte, Denny Koempai, was ook al gearresteerd, maar zag kans om op 14 juni 2012 te vluchten uit het cellenhuis van het bureau van de recherche te Geyersvlijt. Tot op heden heeft hij zich uit de handen van de politie weten te houden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!