Marktverkopers zijn behandeling marktbeheerder beu!

1Marktverkopers zijn behandeling marktbeheerder beu 0181De marktventers van de Centrale Markt zijn de behandeling van de marktbeheerder beu. Parbha Parbal, die al jaren op de markt verkoopt, zegt dat ze niet lang terug is aangesproken door de marktbeheerder omdat ze een extra bankje had geplaatst om haar groente aan de man te brengen. Van de marktbeheerder, Stephanus Korendam, moest de vrouw haar bankje verwijderen. Samen met haar moesten ook anderen hun bankjes verwijderen. Een dezer dagen wordt de boete schriftelijk opgestuurd naar de marktverkopers. Een andere marktverkoper vindt dat de marktbeheerder eerder kan optreden tegen de illegale venters op de markt, dan tegen mensen die een extra bankje plaatsen om hun groente te verkopen. Ze zijn er wel van op de hoogte dat ze geen extra bankjes mogen plaatsen, maar de bankjes zorgen ervoor dat er meer wordt verkocht.
De verkopers hebben de marktbeheerder ook te kennen gegeven dat er niet wordt opgetreden tegen de illegale venters die buiten de markt, langs de straat, hun groente aan de man brengen. Deze mensen zorgen ervoor dat de toestroom van de mensen naar de markt minder is, en dat er ook veel minder wordt verkocht. De marktbeheerder zou hen hebben aangegeven dat ze hun producten dan maar op straat moeten gaan verkopen.
Markt is tot twee uur open
Verder zijn marktverkopers ook ontevreden als het gaat om de openingstijden van de markt. Voorheen was het zo dat de markt tot zes uur in de middag open was. Later is deze openingstijd teruggebracht naar vier uur. Afgelopen maandag waren de marktpoorten om drie uur al gesloten. Parbal zegt dat de marktbeheerder heeft aangegeven dat de markt tot twee uur in de middag open is. Dit werkt in het nadeel van de marktverkopers, omdat de landsdienaren om drie uur van het werk gaan en dan nog even snel naar de markt kunnen om groente te kopen. Is de markt tot twee uur open, dan kunnen ze hun groente niet verkopen aan de mensen die om drie uur van het werk gaan. Een andere marktverkoper geeft ook aan dat het vaker voorkomt dat de marktbeheerder vulgaire termen gebruikt en niet weet om te gaan met mensen. De redactie heeft getracht ook een reactie te krijgen van de marktbeheerder, maar die verwees de krant naar districtscommissaris Mohamed Kasto.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!