Bijkans 250 leerlingen rijscholen Nickerie kunnen geen datum krijgen

Stukken van ongeveer 250 leerlingen van de rijscholen in Nickerie zijn al ruim 6 maanden zoek. Deze leerlingen kunnen al 6 maanden geen datum krijgen om examen te maken. Het gaat om stukken die zijn afgeleverd in de periode van juni tot en met juli 2013 voor zowel het theoretisch als het praktisch gedeelte. Leerlingen die na deze periode hun stukken hebben ingeleverd, hebben wel een datum ontvangen. Gewestelijk politiecommandant, hoofdinspecteur van politie Stanley Benschop, heeft gisteren hierover een onderhoud gehad met de rijschoolhouders. Volgens de gpk is er eerder een onderzoek ingesteld in Nickerie. Er zijn daarbij geen onvolkomenheden geconstateerd. Nickerie heeft de zaken correct gedaan. Benschop geeft aan dat er nu nagegaan zal worden waar de zaken precies zijn misgegaan in Paramaribo.
De afdeling Verkeer in Paramaribo is reeds op de hoogte gesteld hiervan en het onderzoek duurt voort. Rijschoolhouder, Rajendra Gulradj, geeft aan dat de stukken van de leerlingen al afgevoerd zijn uit Nickerie. De rijschoolhouders geven aan beu te zijn steeds de leerlingen te moeten antwoorden waarom zij nog geen datum kunnen krijgen. Rijschoolhouder, Karnahin Soerodikromo, geeft aan voor het eerst zo een situatie te hebben meegemaakt, waarbij stukken van leerlingen zoekgeraakt zijn. Volgens Benschop wordt er gewacht op de resultaten van het onderzoek in Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!