RGD-artsen en leiding modderen om een woord

Het begint weer te roeren in het kamp van de RGD-artsen. Jules Cruden, voorzitter van de Vereniging van RGD Artsen (VRA), zegt dat de artsen geen cent hebben ontvangen van de leiding van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). De RGD zou heel wat extra inkomsten krijgen van Self Reliance en de overheid. De extra inkomsten zijn afkomstig van de nieuwe ziekteregeling het ‘Nationaal Zorgsysteem’. Dit was de reden dat de artsen vorig jaar al in actie waren, maar met tussenkomst van de vicepresident en de minister van Volksgezondheid werd de actie opgeschort. Cruden zegt dat van de inkomsten de RGD niet meer dan 10% aan de artsen wil afstaan. En dit alles terwijl wij de skills en kennis hebben om de patiënten te behandelen, zegt Cruden.
De onderhandelingen hebben begin november plaatsgehad. ‘Toen is er consensus bereikt, ondanks we niet echt tevreden waren met het voorstel van de vicepresident’, zegt Cruden. ‘Tot vandaag is er geen cent voor de artsen gestort. Toen er gevraagd werd op de cao te tekenen, hebben de artsen gevraagd een woord in de overeenkomst te specificeren, omdat het voor meerdere interpretaties vatbaar zou zijn. Het gaat om het woord ‘SZF abonnement bijdrage’. Dit woord geeft niet precies aan hoeveel de bijdrage inhoudt.’
Maaltie Sardjoe, directeur van de RGD, had na gesprekken aangegeven het woord te specificeren en zou de cao afgelopen woensdag worden getekend. Cruden kreeg tot zijn verbazing een dag voor de tekening het bericht dat het woord niet gespecificeerd zou worden, omdat het stichtingsbestuur er niet mee akkoord gaat. Cruden vraagt zich af of het stichtingsbestuur of de directeur daar de lakens uitdeelt. Als de leiding niet bijdraait, hebben we geen keus dan in actie te gaan, zegt de VRA-voorzitter.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!