Launching SCV Karishma en kick-off Phagwa Milan Nickerie

Zaterdagmorgen heeft de lancering plaatsgevonden van de derde sociaal-culturele vereniging in Nickerie, de SCV Karishma. De organisatie heeft direct de kick-off gegeven van de Phagwa Milan Show in Nickerie. In deze organisatie hebben alle veertien leden van de Commissie Herdenking Hindoestaanse Immigratie zitting. Laksminarain Doebay is de ondervoorzitter van de vereniging en Ashok Algoe de secretaris. Voorzitter Jamunapersad Roopram vertelt dat de oprichting van de vereniging te maken heeft met het organiseren van de grote activiteiten op en rondom de dag van de Hindoestaanse Immigratie op 5 juni vorig jaar. Deze leden hebben vorig jaar ook met succes activiteiten georganiseerd voor de Divali-viering. Karishma heeft reeds voor het jaar 2014 een jaarprogramma in elkaar gezet voor de Nickeriaanse gemeenschap. Voor de viering van Phagwa in Nickerie is er een programma in elkaar gezet van activiteiten die verspreid zijn van 14 tot en met 17 maart. Voor 14 maart is er een traditionele fietsenwedstrijd voor junioren en senioren gepland door de straten van Nieuw Nickerie. Op 15 maart wordt er in de middag een snelloop georganiseerd voor junioren en senioren. In de avond wordt de Nickerie/ Paramaribo/ Guyana dansshow georganiseerd in Hotel Ameerali. Op 16 maart worden in de middag worstelwedstrijden georganiseerd op het Volksplein waarna om zes uur in de middag de Holika-verbranding aldaar plaatsvindt. Daarnaast zijn er diverse attracties waaronder chautal en vuurwerk. Op 17 maart wordt het programma afgesloten met een Phagwa Milan op het Brassaplein waarbij verschillende muziekgroepen zullen optreden. Volgens Roopram zal de organisatie zoveel als mogelijk fundraisen om de middelen in te zamelen voor het organiseren van de activiteiten. Voor het organiseren van de Phagwa Milan zal de vereniging starten met een loterijactie om de middelen in te zamelen. De prijzen voor deze loterij zijn allemaal gesponsord. Daarnaast is een ieder vrij om zijn of haar bijdrage te doen in welke vorm dan ook.

error: Kopiëren mag niet!