34 onderinspecteurs niet toegelaten tot officiersopleiding

De politieambtenaren in de rang van onderinspecteurs zijn gisteren middels een schrijven op de hoogte gesteld dat zij niet toegelaten zijn om de officiersopleiding c.q. inspecteursopleiding te volgen. Enkele van de ontevreden onderinspecteurs belden met Dagblad Suriname en gaven door dat zij erg teleurgesteld zijn. Zij werden dinsdag door het hoofd van de afdeling HRM, dhr. Ruben Pijters, uitgenodigd om een brief in ontvangst te nemen. De krant maakte hierna contact met de Publiciteitsdienst en de bondsvoorzitter van de Korps Politie Suriname.
Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt dat een groep politieambtenaren inderdaad een mededeling heeft gehad, waarin staat dat zij om bepaalde redenen niet toegelaten zullen worden op de inspecteurscursus. Verder is ook aangegeven dat de desbetreffende onderinspecteurs binnen 14 dagen na ontvangst van dit schrijven, schriftelijk in beroep kunnen gaan bij de minister van Justitie en Politie. Naarden zegt dat alvorens een politieambtenaar toegelaten wordt tot een opleiding hij/zij eerst beoordeeld wordt en voordat men bevorderd wordt in de naast hogere rang wordt men beoordeeld door de korpsleiding. Vanaf het moment dat je in dienst treedt, wordt er een dossier erop nagehouden.
De bondvoorzitter, Robby Ramjiawan, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de ontevreden onderinspecteurs zich bij hem kunnen aanmelden, zodat hij samen met de korpsleiding een oplossing hierin kan brengen. Dit heeft hij de vorige week kenbaar gemaakt nadat dhr. Pijters zich had uitgelaten over de opleiding.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!