Touw Ngie Tjouw: ‘NJP, CYA en MDG's zijn zwaar gepolitiseerd door huidige regering’

IFVoor Gordon Touw Ngie Tjouw, voorzitter van de Jongerenraad van de Nationale Partij Suriname (NPS), is het heel duidelijk dat de jongereninstituten zoals het Nationaal Jeugdparlement (NJP), Caricom Jeugdambassadeurs en Millennium Development Goals-officers schaamteloos worden ingezet door politieke partijen die aan de macht zijn. De organisaties zouden zich beter kunnen profileren als ze niet politiek gelieerd waren en een neutrale positie hadden.
Deze jongerenorganisaties zouden eigenlijk de jongeren van Suriname moeten vertegenwoordigen, maar volgens Touw Ngie Tjouw lijkt het er alleen op dat ze een bepaalde politieke partij aan de macht verdedigen in alle omstandigheden. ‘Dit is jammer te noemen, omdat jongeren eigenlijk geloof hadden in deze instituten.’ Dat zou ook een van de redenen zijn dat de opkomst bij de verkiezingen van het Jeugdparlement niet geweldig is te noemen. Samen met andere jongerenorganisaties is de Jongerenraad van de NPS aan het brainstormen over deze kwestie. Op de assembleeleden van de NPS is er een beroep gedaan om meer duidelijkheid hieromtrent te vragen in het parlement. De groep van de Jongerenraad wordt steeds groter, meent de jongerenvoorzitter. De youth fighters, een ontevreden groep die ook heeft meegedaan aan de afgelopen verkiezingen van het Nationaal Jeugdparlement, hebben zich intussen aangesloten bij de NPS om hun ontevredenheid te uiten en toch nog een weg te zoeken om de jeugd te vertegenwoordigen. De NPS-jongerenvoorzitter zegt dat de NPS bij de verkiezingen van het NJP geen jongeren heeft afgevaardigd, omdat het NJP eigenlijk zo neutraal mogelijk moet blijven.
Touw Ngie Tjouw zei tijdens zijn opo jarie-toespraak dat deze regering de jongeren wil doen geloven dat het land vooruit gaat, terwijl het in werkelijkheid het tegenovergestelde is. Er zou ook geen beleid zijn qua huisvesting voor jongeren, alleen partijloyalisten hebben nog een kans. Het NJP heeft ook niets gepresteerd op dat gebied, gaf Touw Ngie Ttjouw aan.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!