Lackin: ‘Wat is moreelethisch verantwoord?’

‘Wat is moreelethisch verantwoord’, stelde Winston Lackin, de minister van Buitenlandse Zaken, retorisch de vraag over de kwestie van het eropna houden van een moreelethisch verantwoord huwelijksleven als vooraanstaande politicus. Volgens de Buza-minister zijn er over deze materie tal van aspecten waarmee er rekening gehouden dient te worden waaronder de traditie, de religieuze achtergronden en de cultuurpatronen van betrokkene. Ook is het van belang in welke maatschappij hij woonachtig is en hoe de maatschappij aankijkt tegen de verschillende ontwikkelingen.
Lackin zegt geen etiket te willen plakken op anderen. ‘Een ieder heeft de vrije wil voor het plegen van handelingen, indien die persoon het maar goed en verantwoord genoeg vindt. Een ieder is vrij in het maken van keuzes. En het is ook van belang hoe de maatschappij tegen die zaken aankijkt.’ Volgens de minister betreft het een onderwerp waar heel zorgvuldig mee omgegaan moet worden. ‘Wat bijvoorbeeld de traditie van groep A betitelt als gênant en onbehoorlijk gedrag, wordt door de traditie van groep X goedgekeurd.’
Op huwelijken van vooraanstaande politici en zelfs presidenten in het buitenland die stranden wegens het eropna houden van een buitenechtelijke relatie, wil Lackin geen commentaar geven. ‘Wie ben ik om een waardeoordeel te vellen over deze personen.’ Lackin stelt voorop dat ieder mens in zijn leven keuzes maakt, zover hij die kan verantwoorden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!