Schot in zaak brug Corantijnrivier

De brug over de Corantijnrivier, die Suriname en Guyana met elkaar zal verbinden, blijft het hoofdonderwerp voor de overheden van beide landen. China zal deze brug financieren en zich ontfermen over de technische uitwerking ervan. Suriname heeft ondertussen al een bedrijf aangewezen dat in het ontwerp van de brug zal voorzien. De Corantijnrivier behoort over de gehele breedte tot Surinaams grondgebied.
Het doel van de bouw van de brug is om de vriendschappelijke, culturele, economische en handelsbanden tussen Suriname en Guyana te versterken. De brug wordt ook gezien als de droom van een snelweg door Zuid-Amerika heen. Het is te hopen dat die droom werkelijkheid wordt.
Het idee van de bouw van de brug zou afkomstig zijn van president Desi Bouterse, die het in 2010 voorlegde aan zijn toenmalige ambtsgenoot Bharrat Jagdeo van Guyana. Deze stemde toen met het plan in. Twee jaar later, in 2012, werden de afspraken betreffende de bouw van de brug herbevestigd door Donald Ramotar, de opvolger van Jagdeo.

error: Kopiëren mag niet!