‘Pa Ferrol’ overleden

pa ferrol.Emanuel van Gonter, indrukwekkende vaderfiguur in de Surinaamse speelfilm ‘Wan Pipel’ uit de jaren ‘70, heeft gisteren op zijn geboortedag het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Van Gonter had de rol van ‘Pa Ferrol’ in de film Wan Pipel. Van Gonter blies zijn laatste adem uit in het bejaardentehuis Ashiana. Hij bereikte de leeftijd van 96 jaar. ‘Jongen, ik breek je ribbenkast’, was de bekende quote van Van Gonter in Wan Pipel.
Voor acteur Humphrey van Hetten is de film Wan Pipel altijd een inspiratie. ‘Hij heeft mij geleerd om mij altijd in te leven in mijn rollen’, zegt Van Hetten. Van Gonter gaf altijd als advies om niet voor een rol te kiezen als het niet lekker zit. Voor Van Hetten kwam de dood van Van Gonter als een schok. Van Hetten sprak de overledene voor het laatst op 4 januari dit jaar. Wan Pipel is de enige film waar Van Gonter zijn acteertalenten heeft getoond.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!