Strijdvaardig in een verloren strijd?

2 Strijdvaardig in een verloren strijdEen handjevol mensen was het, die tezamen met Carl Breeveld een Singi Nanga Strey Waka hielden in de Domineestraat. Als voorzitter van de Coördinatiegroep Stuiting Verkoop Kersten leidde Breeveld zijn groep mensen, die onder begeleiding van een blazersensemble diverse kerkelijke liederen ten gehore brachten. Tussendoor scandeerde de groep diverse leuzen, waarmee zij duidelijk maakte dat ze Kersten terug wil en tegen de verkoop is.
Terugdraaien
De actie was georganiseerd naar aanleiding van het mogelijke bezoek van twee leden uit de Unity Board. De Unity Board, een soort overkoepelend orgaan van de EBG, heeft het Kerstenpand in oktober 2013 verkocht. Echter zonder de Surinaamse provincie van de EBG te horen. De groep vraagt nu de hulp van God om de verkoop te stuiten, maar de handtekeningen zijn al gezet. In eerdere gesprekken werd aangegeven dat men hoopte dat God de harten van de partijen zou raken en dat de verkoop zou worden teruggedraaid.
Kracht van het gebed
De kracht van het gebed heeft in het verleden bewezen zeer effectief en aanwezig te zijn. Onder andere Harish Monorath, Deken van de Orde van Advocaten, gaf in een eerder afgenomen interview aan erg te geloven in de kracht van het gebed. En ook hij gaf aan te hopen dat het nu zou werken vanwege de waarde van het gebouw voor de gemeenschap. Aan de zang, de bezieling bij het gebed en strijdvaardigheid zal het dus niet liggen, maar de vraag blijft: heeft het nog zin? Is men niet strijdvaardig in een verloren strijd? De wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus wie weet…

Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!