‘Groeien’ in Nickerie; Kinderboekenfestival 2014

kinderboekenfestival NickerieHet 32ste Kinderboekenfestival ging dit jaar van start in het district Nickerie. Het thema dit jaar is ‘Groeien’ en het festival zal in de komende maanden nog enkele andere districten aandoen, waaronder Paramaribo en Brokopondo.
Openingsmusical
Elk festival wordt geopend met de uitvoering van een musical door kinderen uit het betreffende district waarbij zij op creatieve wijze de kenmerken van hun district naar voren brengen. Zo ook in Nickerie waar een twintigtal kinderen slechts twee weken maar wel heel hard heeft geoefend onder leiding van Sandra Purperhart. De uitvoering van de musical was succesvol en zorgde voor veel trotse gezichten van zowel ouders als kinderen.
Voor ieder wat wils
Ondanks dat het festival in het teken van lezen staat, in het bijzonder lezen door kinderen en jongeren, was er voor elke leeftijdscategorie iets te doen dat niet met lezen te maken had. Zo was er een poppenkast en konden kinderen vlinders maken in een door De Surinaamse Bank gesponsorde tent. Tijdens het festival werd er ook aandacht besteed aan de ouders. Hen werd de mogelijkheid verschaft informatie te verkrijgen van de politie met betrekking tot huiselijk geweld, drank- en drugsgebruik en verkeersveiligheid. Ook werd er informatie verschaft door het PCS en diverse andere instellingen. De ouders werd meerdere malen op het hart gedrukt vooral hun kinderen te stimuleren om te lezen. “Wie verder wilt groeien, moet lezen!”, aldus dc Joeloemsing. Tijdens de opening werd bekend gemaakt dat het district Nickerie vanaf 2016 een geheel eigen Kinderboekenfestival zal krijgen.
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!