Rijinstructeur, kandidaat en rijleraar aangehouden

De recherche van Nieuwe Haven heeft na intensief speurwerk drie verdachten aangehouden terzake valsheid in geschrifte en oplichting. Uit de documenten leek het erop alsof een kandidaat het theorie-examen voor categorie C (trucks) had behaald. Hij ging met de desbetreffende stukken naar een andere rijinstructeur, K., die op zijn beurt de bescheiden indiende. Na de documenten in ontvangst te hebben genomen, viel het een medewerker op dat het papierwerk valselijk was opgemaakt. De politie werd hiervan op de hoogste gesteld, waarna er een diepgaand onderzoek volgde. Op woensdag 29 januari werden de kandidaat en de rijinstructeur gearresteerd, terwijl de rijlesverzorger afgelopen donderdag in de kraag werd gevat. Hij houdt echter voet bij stuk dat hij geen geld van de deelnemer heeft aangenomen. De kandidaat heeft nimmer een theorie-examen afgelegd. Hangende het verdere onderzoek blijft het drietal in verzekering.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!