Het is weer zover

Dit zal nooit ophouden. Het is nu eenmaal een gegeven. De anticorruptiewet is ingediend en ik was bijzonder blij te vernemen dat er toch aan gewerkt wordt. Maar via een ander medium lees ik dat het, volgens een welbekende kritische mevrouw, wederom een populistische maatregel is van de regering. Nu is het weer vreemd dat het kort voor de verkiezing gebeurt terwijl, voor zover ik weet, de verkiezing pas in 2015 worden gehouden. Volgens deze mevrouw kunnen de corrupte praktijken van de ex-minister van OW nu eindelijk onderzocht worden. Voor zover ik met mijn kleine beetje verstand weet, is het nog steeds zo is dat een wet niet met terugwerkende kracht werkt. Vanaf het moment dat een wet iets strafbaar stelt, kan men tot vervolging overgaan omdat het vanaf dan ook strafbaar is. Maar er zijn zeker wel mensen in deze samenleving die het beter kunnen weten dan ik. Ik ga er van uit dat ik mij vergis, maar de tijd zal ons leren.
Allerlei verhalen worden er verteld over mogelijke verkiezingsfraude maar niemand die aangeeft op basis waarvan men deze uitspraken doet. Als er toch specifiek daarnaar gevraagd wordt dan krijg je vrijwel direct te horen: “dat zeg ik niet”.
Nu moet ik heel eerlijk wel aangeven dat het gebruikelijk is in dit land om in de wilde weg, niet onderbouwde verwijten te uiten; ‘het kost je toch niets’ denkt men. Ik moet er ook mee leren leven maar het stoort mij dat juist de mensen die de verantwoordelijkheid hebben om het land verder te ontwikkelen, zich bezighouden met allerlei flauwekul. Jeugdigen vinden dit sentimentele gedoe gewoonweg prachtig, omdat zij het logisch nadenken nooit hebben geleerd.
Ik denk dat politieke partijen veel kunnen bereiken met de verkiezingen, maar dat kan alleen als alle oude koeien er uitgegooid worden en dat deze plaatsen worden opgevuld met jongelingen die gedreven zijn het land te ontwikkelen. Het moeten wel jongelingen zijn die zich ervoor willen lenen het landsbelang voorop te stellen. Zolang de partijen de ouderen blijven handhaven, kan je er zeker van zijn dat ze niet ver zullen komen.
Ik ben er van overtuigd dat er velen in het land zijn die veel jonger zijn en zeer gedreven om iets voor het land te betekenen, maar ze moeten een kans krijgen en dat gebeurt momenteel niet. Dat inzicht vind ik jammer genoeg niet terug en dat zal de bittere pil worden in 2015.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!