Stichting Witsantie werkt aan educatie voor ouderen

Stichting Witsantie werkt aan educatie voor ouderenSedert zondagmiddag heeft de senioren club Teijochino (Arrowaks) (Carib) Wopotopo van start gegaan met een training over bloemschikken in verband met aankomende valentijnsdag.De senioren club bestaat al ongeveer twee maanden en wil de senioren bezig houden met sport en educatie om de eenheid te bevorderen in het dorp en omgeving.De bedoeling van de club is om de ouderen van huis te halen om bij elkaar te komen ten bevordering van de sociale interactie, zegt Bryan Swedo, voorzitter van Stichting Witsantie. In verband met Valentijnsdag zal de seniorenclub afreizen voor een tegen bezoek aan de senioren van het Inheemsdorp Matta, dat gelegen is in het district Para nabij Zanderij.In de komende weken gaan de senioren club tevens van start met textiel bewerking op een traditionele inheemse wijze bij de Stichting Witsantie.De Stichting Witsantie, welke is opgericht op 11 mei 2012, houdt zich niet alleen bezig met jongeren, maar ook met senioren met de bedoeling dat de mens in diverse levenfasen centraal staat.

error: Kopiëren mag niet!