Massale overloop van PL’ers naar NDP in Nickerie

1 Massale overloop van PL’ers naar NDP in NickerieIn het rijstdistrict is een trend waar te nemen, waarbij PL’ers massaal overlopen naar de NDP. Onlangs is aan de Washabostraat door de NDP een kern opgericht. Vermeldenswaard is dat deze kern bestaat uit ex-PL-leden. Deze aansluiting bij de NDP is een zeer spontane geweest, geeft kernvoorzitter Eron Sodikromo te kennen in gesprek met Dagblad Suriname. De oud-PL’ers hebben namelijk aangegeven dat het vertrouwen in de voorzitter van de PL is komen weg te vallen. Zaken zoals dubbele en valse gronduitgiften in het verleden, betalen voor bouwkavels, af en toe feestjes organiseren zonder ontwikkelingsperspectieven, hebben geleid dat deze personen hun heil zoeken bij de NDP.
Voor aanstaande zaterdag staat er een kerninstallatie gepland te Paradise. Hierbij zullen ongeveer 200 personen, waaronder ook ex-PL’ers, zich aansluiten bij de NDP, verduidelijkt Sodikromo. De genadeslag voor PL zal volgens hem volgen op 24 februari te Zeedijk, waar zeker 500 personen zich zullen aansluiten. ‘De valse beloftes, zoals mensen sturen naar Mekka, hebben hier ten grondslag gelegen. Ook beloftes van ministerschap aan personen in het district. De onbetrouwbaarheid van Somohardjo wordt met de dag groter, vandaar dat het vertrouwen is opgezegd’, aldus Sodikromo.
De personen, die Somohardjo vaarwel hebben gezegd en zitting hebben genomen in het NDP-kernbestuur aan de Washabostraat, zijn Jasamamad Soep, Djosetro Rebecca, Karta Frederik, Moertodjo Zhusein, Todikromo Natasha, Djasman Alida, Sodikromo Edo, Mohamed Angela, Diran Charles, Tokarijo Rinaldo en Kartodikromo Johan.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!