Jager ziet tante voor hert en schiet haar neer

Een 44-jarige man vertrok deze week van huis met de bedoeling te jagen in het Dangogo-gebied te Brokopondo. Op een bepaald moment zag de man zijn tante voor wild aan en schoot gericht. Hij hoorde iemand gillen ‘ie kier mi’. De jager liet zijn geweer vallen en rende naar voren om de betreffende persoon de nodige hulp te bieden. Tot zijn verbazing zag hij zijn tante daar liggen. Zij was geraakt door de kogel die hij had afgevuurd. Volgens zijn eigen verklaring droeg hij de gewonde tante op zijn rug om hulp te zoeken. Drie dorpelingen boden hem hulp om het slachtoffer bij de medische post te brengen. Van daaruit werd het slachtoffer overgevlogen naar Paramaribo. Gewestelijk politiecommandant Richene Doua van Brokopondo bevestigt dit geval. Hij geeft aan dat de verklaring van de verdachte ondersteund wordt door de verklaring van het slachtoffer. Uit het onderzoek blijkt dat de 44-jarige man was gaan jagen met een jachtgeweer, welke aan zijn moeder toebehoort. Hangende het verdere onderzoek is het wapen in beslag genomen en na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de jager huiswaarts gestuurd. Gelukkig verkeert het slachtoffer niet in levensgevaar, zegt Doua.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!