Drempeltarieven Spoedeisende Hulp worden verhoogd

Met ingang 27 januari worden de drempelkosten bij de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) verhoogd. On- en minvermogenden betalen samen met 60+ers nu SRD 40, SZF-patiënten betalen met particulier verzekerden SRD 50 en het tarief voor buitenlanders en particulieren is gesteld op SRD 100. Het huidige tarief is SRD 30.
Drempelkosten hebben tot doel om de 24-uur dienst van de Spoedeisende Hulp te garanderen. ‘Drempelkosten zijn uw bijdrage in de vaste kosten van het AZP om de Spoedeisende Hulp draaiende te houden’, meldt AZP op haar website. Het draaien van een SEH gaat gepaard met de kosten voor salarissen van artsen, verpleegkundigen en ander ondersteunend personeel, onderhoud van de SEH (bijvoorbeeld schoonmaak), algemene kosten (elektriciteit, water, gas) en vervanging van materiaal dat niet langer gebruikt wordt (brancards, instrumenten en dergelijke).

error: Kopiëren mag niet!