3 getuigen gehoord in aanrijdingszaak Doerga

Gisteren vond vervolging plaats van de zaak van Doerga S. die op 5 juli van het vorig jaar met zijn voertuig, een Toyota Pajero, een aanrijding in het district Saramacca veroorzaakte met het voertuig van een zekere Elias, een Toyota Vitz. De klap was zo hard dat de Vitz in de goot belandde. Volgens verklaringen van ooggetuigen reed Elias vanuit richting Groningen, passeerde op een gegeven moment het huis van één van de getuigen en reed honderd meters daarna zigzag over de weg waarna hij door de klap met de Pajero in de goot aan de overkant van de weg terechtkwam. Hoe de aanrijding heeft plaatsgevonden, is tot nu toe niet duidelijk.
Op de zitting werden drie getuigen gehoord en deze gaven aan dat de bestuurder van de Vitz met een heel hoge snelheid reed richting Saramacca. Irwin Kanhai, de raadsman van Doerga, gaf aan dat de politie verzuimd had om een plaatselijke blaastest en bloedtest te laten doen. Ook verzuimde de plaatselijke verbalisant om meerdere getuigen te verhoren aangezien er een aantal mensen op de plaats aanwezig was. Hoe kon de politie dan in haar verklaring aangeven dat zijn cliënt onder invloed van alcohol verkeerde? Ook wordt zijn cliënt onterecht aangeduid als drugsgebruiker. De agent geeft in zijn verklaring aan dat de aanrijding werd veroorzaakt doordat Doerga een lekke band kreeg, hoewel er volgens Kanhai geen schuursporen op de weg aanwezig waren. De raadsman overhandigde foto`s aan de rechter om duidelijk te laten zien hoe de verkeerssituatie daar uitzag. In deze zaak moet officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie nog twee getuigen horen en moet het medisch rapport ook behandeld worden om duidelijk aan te geven wie welke lichamelijke letsels heeft opgelopen. Ook bracht Kanhai naar voren dat er een civiele vordering tegen de verdachte loopt en verzocht hij de magistraat om de vrijheidsbeneming van zijn cliënt op te schorten.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!