Rusland: ‘NPS staat voor grote uitdagingen’

1rusland1Gregory Rusland is van mening dat het nieuw leiderschap binnen de NPS het zal moeten opnemen tegen populistisch leiderschap bij de verkiezingen in 2015. Hiermee doelde hij op het beleid dat door de huidige regering gevoerd wordt. Hij is er ook van bewust dat er veel gedaan moet worden aan de interne als de externe communicatie. ‘Al werd er wat aan gedaan, het zal beter moeten gaan in de komende periode’, benadrukte de NPS-voorzitter. De partij zal in de komende periode het contact met het volk verbeteren, de mensen moeten weten waar de NPS voor staat.
De NPS-topman presenteerde tijdens een lezing, georganiseerd door het Japin Instituut, het wetenschappelijk bureau van de partij, het Strategisch Plan 2013 – 2018. Dit plan is gebaseerd op een Swot- analyse, waarbij is nagegaan wat de sterke en minder sterken kanten van de partij zijn niet alleen, maar ook wat de kansen en de bedreigingen zijn. Hierbij werd vooral de nadruk gelegd op de te houden verkiezingen van 2015. Rusland kon de aanwezigen garanderen dat de partij echt niet minder doet dan de overige partijen. Aan de aanwezigen was te merken dat ze lang op dit moment hebben gewacht. Een van de aanwezigen merkte zelfs op dat de voorzitter veel eerder met deze presentatie moest komen, gezien het feit dat de meeste politieke partijen reeds zijn gestart met propagandavoering.
Nieuwe identiteit
Rusland maakte van de gelegenheid gebruik om ook de nieuwe identiteit van de partij te presenteren. De doelen die in 1946 waren gesteld, zijn onder andere bijgesteld. De NPS kan gezien worden als de nationale volkspartij, een zich vernieuwende ideeënpartij, democratische partij en een partij die gericht is op duurzame ontwikkeling. Waarden en normen zijn bijzonder belangrijk voor de partij. ‘Het maakt niet uit wie u bent, maar wij moeten ervoor zorgen als partij dat u de mogelijkheid krijgt om u te ontwikkelen.’ Met deze woorden benadrukte de NPS-topman dat de partij gelijke kansen voor een ieder wilt scheppen. De NPS zal de komende periode een aantal activiteiten organiseren, maar de officiële aftrap naar de verkiezingen toe zal in september, bij de viering van de jaardag van de partij, gedaan worden.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!