Suriname een mall rijker

Ondanks de tegenstand van de buren, heeft de Connection Mall zaterdag haar deuren feestelijk geopend voor het publiek. Roberto Khoeblal, public relations – functionaris van de Connection Mall, denkt wel dat er animo zal zijn, gezien de drukte van de avond zelf. Over de buren die de mall liever niet zagen komen, heeft Khoeblal niet veel te zeggen. ‘We hebben de juiste wegen bewandeld en vandaag is de officiële opening.”
De mall bestaat uit 30 units die allemaal al verhuurd zijn. Het publiek kan daar terecht van een bak koffie tot auto’s. Dicht bij de straat zijn er twee terrasjes geplaatst. Wat ook opvalt, is dat de prijzen in bepaalde winkels in buitenlandse valuta zijn vermeld. Khoeblal zegt dat omgerekend in onze munteenheid de prijzen wel schappelijk zijn. Dat de prijzen in valuta zijn geplaatst, zou komen door de kwaliteit van de producten. De spullen komen uit Europa of Amerika. Een uitleg die niet veel op slaat aangezien wij een importeconomie hebben en de meeste goederen uit het buitenland komen. Het prijzen in vreemde valuta is nog eens in strijd met het Prijsaanduidingsbesluit. De Connection Mall komt voor uit de autozaak Car Connection.
Het afgelopen jaar hebben de buurtbewoners geprotesteerd tegen de komst van de mall. Robby Morroy gaf in een open brief aan, al last te hebben van de bezoekers van de Hermitage Mall, die op loopafstand van de nieuwe mall is. Op hun bezwaar hebben de buurtbewoners nog geen formele reactie gehad, behalve dat de leidinggevenden van het ministerie van Handel en Industrie via de media zich hebben uitgelaten over de houding van de buurtbewoners. Die wordt als vijandig tegen lokaal ondernemerschap genoemd. Het grootste deel van de unithouders verwacht veel klanten en vindt de ligging van de mall uitstekend. Intussen hebben buurtbewoners hun laten horen over de komst van een casino aan de Kwattaweg.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!