Wegwijzer voor mensen met vragen over kanker

De Stichting Nooit Alleen (SNA) is een organisatie die als doel heeft de strijd tegen kanker in Suriname aan te gaan. De stichting zal een bewustwordingscampagne over deze ziekte in het eerste kwartaal van 2014 uitvoeren. Kanker is een ziekte die iedereen kan overkomen. Ter voorkoming van of als je kanker eenmaal hebt, wil je zoveel mogelijk informatie over de ziekte en de behandelingsmogelijkheden. De stichting heeft de navolgende activiteiten op haar programma staan. Op 13 januari zijn er infobrochures verstrekt bij de infostand in Hotel Krasnapolsky. Dit zal op 20 januari wederom plaatsvinden. Op 16 januari is er een presentatie met als titel ‘Gezonde levensstijl’. Dit zal op de Ceciliaschool plaatsvinden. Op 17 januari zal deze presentatie herhaald worden op de Paulusschool. In de recreatiezaal Onverwacht zal op 18 januari een lezing worden gehouden met als titel ‘Wat is kanker en Symptomen van kanker’ en op 19 januari wordt deze lezing ook op Pikin Poika gegeven. Deze lezing staat ook op de agenda voor 22 januari te poli Coronie. Op 25 januari is deze lezing ook op New Lombe in het district Brokopondo. Ter afsluiting van deze activiteitenreeks is er op 28 januari een lotgenotenbijeenkomst. Dit is een samenzijn van patiënten en ex-patiënten met als doel het bemoedigen, ondersteunen en uitwisselen van ervaringen. De SNA roept de gemeenschap op tot participatie door middel van het bijwonen van de lezingen en ziet vol gaarne aanmeldingen voor de lotgenotenbijeenkomst tegemoet.

error: Kopiëren mag niet!