Onderwijsminister Adhin: ‘We zijn bezig met screenen van kandidaten’

1 Onderwijsminister AdhinOnderwijsminister Ashwin Adhin geeft desgevraagd aan Dagblad Suriname te kennen dat er tot op dit moment nog geen kandidaat is aangewezen die de functie van directeur op het ministerie zal invullen. ‘We zijn nog bezig met de screening van de kandidaten.’ Sinds de ontheffing van waarnemend directeur Kenneth Biervliet doen geruchten de ronde dat Robert Peneux de nieuwe directeur zal worden. Volgens een ambtenaar die zelf op het ministerie aan de Kafiluddistraat werkzaam is, voert Peneux dagelijks ook al vanuit het kantoor van ex-directeur Biervliet zijn werkzaamheden uit. Dit wordt toegegeven door de minister; alleen geeft de bewindsman een ander tintje aan de fysieke aanwezigheid van Peneux in de werkkamer. Officieel is Roy Narain aangesteld als waarnemend directeur.
De minister zegt dat Peneux momenteel nog beleidsadviseur is op het Minov en uit hoofde daarvan zit hij overal zo een beetje. ‘Peneux zit daarom niet alleen op de stoel van de directeur, maar ook op die van de onderdirecteur.’ De nadruk wordt erop gelegd dat er meerdere kandidaten zijn voor de post van directeur. De stand van zaken nu is dat zij allemaal gescreend worden.
De bewindsman onderkent het probleem van het nieuwe onderwijssysteem, waarbij nieuwe boeken worden gehanteerd. Er heeft reeds een evaluatie plaatsgevonden met de verschillende actoren binnen het onderwijssysteem. Dit moet de komende periode resulteren in een herstelprogramma, dat vervolgens doorgevoerd zal worden. ‘Alles wat binnen die twee jaren fout is geweest, zal hersteld worden.’
Inmiddels is er een nieuw hoofd voor de afdeling Voorlichting aangesteld in de persoon van Juan Pawiroredjo. Deze post werd voorheen bemand door Sheila Mijnals, die op een blauwe maandag net als Kenneth Biervliet verrast werd met een ontheffing.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!