Nieuw geneesmiddel tegen maandagsziekte

Nieuw geneesmiddel tegen maandagsziekteDe dokter heeft een nieuw middel tegen maandagsziekte. Het heet ‘placebo’ en kan aan iedereen toegediend worden. De huisarts is in staat om het middel uit te schrijven zonder uitgebreid vooronderzoek. Het helpt tegen migraine, pijnbestrijding, emotionele kwellingen en andere kwalen die elke maandag de werkende bevolking teistert. Wanneer patiënten een positieve boodschap meekrijgen met het geneesmiddel, werkt de medicijn zelfs twee keer zo sterk tegen pijnklachten. Dit blijkt uit een onderzoek van de Harvard Universiteit in Amerika.
Onderzoek
Er werden 66 migrainepatiënten onderzocht om de werkzaamheid van ‘placebo’ te bekijken. Een derde van de patiënten kreeg de boodschap dat ze de medicijn kregen. Een derde kreeg te horen dat het om een neppil ging en de laatste groep wist niet wat ze toegediend kreeg. Na 450 hoofdpijnen later werd er gekeken naar het effect van de ‘placebo’. Zoals verwacht werkte de medicijn tegen migraine beter dan de placebo. Tot de verbazing van de onderzoekers, was de werking van de medicijn vele malen groter wanneer ze wisten wat men kreeg. Bij patiënten die dachten dat ze een neppil kregen, werkte de medicijn vele malen slechter.
Behandeling
Deze ontdekking kan volgens onderzoekers van grote invloed zijn op de handelswijze van pijnbestrijding. Een placebo kan in dergelijke gevallen ingezet worden als ondersteuning van de bestaande medicatie. Het kan positief ingezet worden door het creëren van vertrouwen in de hun huidige medicatie. De communicatie heeft veel invloed en speelt een grote rol in de gezondheidszorg. Het kan het succes van behandelingen vergroten. De voorbeelden van placebo is zo groot, dat in vergelijking met geen behandeling, patiënten liever de placebo namen dan helemaal geen medicatie. De informatie die de overgedragen wordt door de huisarts en het ritueel van het innemen van pillen, nemen een grote rol in de componenten van genezing.
Zoektocht naar ziektes op internet
Iemand die elke minuut van de dag bezig is met de angst om ziek te worden, heeft hypochondrie. Elke lichamelijke gewaarwording is in de beleving van een hypochonder een ernstige aandoening. Elke steek, kramp, tinteling en kriebel is een bewijs dat diegene ernstig ziek is. Internet is een goede bron om op zoek te gaan naar vergelijkbare symptomen, in een zoektocht naar bewijs van een ernstige ziekte. Met de komst van internet is het aantal mensen met hypochondrie gestegen. Vaak wordt het gezien als aanstellerij, maar het zijn geen ingebeelde lichamelijke sensaties. De symptomen zijn het gevolg van bezorgdheid. Zoals de placebo kan bijdragen aan ondersteuning van medicatie, zo kan hypochondrie de ziekte verergeren tot er een punt komt dat hypochondrie zelf de ziekte wordt. Bezorgdheid om niets bijzonders wordt uitvergroot en als bewijs gezien. De angst en stress die dit oproept, blokkeert de patiënt en roept nieuwe klachten op, zoals hyperventilatie, paniekstoornissen en verschillende soorten angsten, waarbij niets meer aangedurfd wordt.

error: Kopiëren mag niet!