Nog geen schot in zaak huize Ashiana

‘De spanning tussen een afdelingshoofd en personeel in het bejaardentehuis Ashiana heeft de aandacht van de leiding’, zegt vakbondsleider Murwien Leeflang. Voor Leeflang is het belangrijk dat de leden hun gelden krijgen. ‘Dat is reeds lang afgesproken’, zegt Leeflang. Het gaat om de vervoerstoelage die sinds 2012 niet is uitbetaald en andere afspraken die nog moeten worden uitgevoerd. Op 1 juni 2012 werd in een missive bekrachtigd om de vervoerstoelage van SRD 32.50 naar SRD 140 te brengen. ‘Het gaat erom dat we niet zitten te wachten op de directeur. We willen een bevestiging van de regering dat er een overeenkomst is tussen de bond en de werkgever, in deze de regering.’ Wanneer er uitvoering wordt gegeven aan de overeenkomst, is nog niet duidelijk. Intussen heeft de bond de overheid naar de groene tafel gebracht. ‘De weg naar de rechter is om daadwerkelijk de regering te overtuigen haar verplichtingen na te komen ten opzichte van de werknemers’, zegt de vakbondsleider. De leden wilden afgelopen december in aktie gaan, maar hebben rekening gehouden met de bewoners.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!