Ernstige waarschuwing

Het nieuwe jaar is net begonnen en ik moet jammergenoeg weer vermelden dat er zaken zijn die niet goed gaan. In dit geval wil ik het hebben over het gedrag van twee grote banken in ons land.
Ernstige laksheid wil ik het noemen, en ik ben bang dat meer personen op dezelfde manier als ik zijn bedonderd.
Ik sluit een financiering bij een buitenlandse bank omdat ik niet een al te hoge dunk heb van de grote banken in Suriname. Na enkele jaren is de buitenlandse bank helaas vertrokken waardoor zij mijn financiering hebben overgedragen aan een bank in Suriname. Dit is gebeurd ondanks ik hiertegen protest had aangetekend. Op een gegeven moment was er een gesprek met de bank en ik heb mijn bezwaren aangegeven. Daar heeft de bank “rekening” mee gehouden en een voorstel gedaan waar ik me in kon terugvinden.
Enkele maanden daarna stuurt de bank mij een brief waarin staat dat de centrale bank de rente heeft verhoogd met 1% en de bank derhalve deze verhoging ook heeft doorgevoerd in mijn financiering. Tegelijkertijd staat in de brief het volgende: Om de maandelijkse betaling niet hoger te laten uitvallen, is de looptijd van de financiering met 5 jaar verlengd ( althans woorden van gelijke strekking). Dit was voor mij heel extreem. Ik heb zaken toen meteen uitgerekend en de bankmedewerker aangegeven dat het totaal plaatje van geen kant klopte. Pas toen kwam de bank met het verhaal dat zij destijds een foute berekening hadden gemaakt en dat zij die fout nu op deze wijze wilde herstellen.
Op mijn vraag waarom zulks niet was vermeld in de brief, vond de betrokken medewerker dat hij dat deel maar mondeling wilde regelen omdat ik tenslotte toch moest betalen.
En dat is nou de meest ernstige manier van het bedonderen van klanten. Sinds wanneer doet de bank mondeling zaken?
Naar mijn mening heeft de bank opzettelijk eerst een gunstig contract opgesteld om de financiering te kunnen overnemen om daarna op sluwe wijze mij als klant te belazeren.
Alsof dit niet erg genoeg was zegt de manager daarna ook nog doodleuk dat dit volgens de voorwaarden wel mag. Als ik dan vraag dat hij als bankmedewerker mij laat zien waar dat staat dan vindt meneer dat ik een moeilijke klant ben. Begrijpelijk overigens want ik accepteer die achterbakse mentaliteit niet omdat ik mij bewust ben van mijn rechten.
Toen ik mijn ervaring aan een andere ondernemer vertelde, viel hij bijna achterover. Hij had namelijk exact hetzelfde meegemaakt en zijn zaak loopt nu al twee jaar.
Ondernemers u bent dus gewaarschuwd!
Wat deze ondernemer mij vervolgens toonde, deed mij letterlijk achterover vallen. Hij had een bewijs van de bank gekregen dat hij een groot bedrag had gestort. De baliemedewerkster had het geld geteld en dat doen ze tegenwoordig heel vaak een paar keer in een apparaat. Keurig netjes heeft zij een bewijs van de storting opgemaakt, alles afgevinkt, en afgegeven. In de middag wordt deze ondernemer gebeld dat hij 10.000 te weinig had gestort. Natuurlijk was deze meneer het niet mee eens en wat denk je ? Een maand later wordt 10.000 van de rekening van de ondernemer gehaald.
Machtsvertoon? Of staat dat ook in de voorwaarden dat de bank zonder toestemming van de klant, geld van zijn rekening mag halen?
In de afgelopen jaren hebben velen gedemonstreerd omtrent het feit dat de Wet wordt vertrapt want we leefden in een rechtsstaat. Ik dacht, deze mensen zouden moeten weten waar ze over praten. Geen enkel idee hebben deze mensen van de rechtsspraak maar ze roepen dat omdat anderen het ook roepen en daar komen we niet ver mee.
Loze uitspraken worden gedaan omtrent de ontwikkelingen in het land en niemand die daarop reageert. Of ze nemen het allemaal niet serieus, dat kan ook natuurlijk.
Laten we elkaar niet voor de gek houden en zeker niet het eigen belang voor laten gaan maar het algemeen belang, dan zijn we tenminste volwassen.
Het is gewoon gruwelijk voor woorden hoe deze twee banken de klanten belazeren; maar het probleem is nu, moet je een rechtszaak aanspannen?
Omtrent de rechtsspraak in dit land zal ik het maar niet hebben; daarover heb ik reeds vele nare ervaringen beschreven.
Maar, hoe verder ?
Rebien

error: Kopiëren mag niet!