‘A global campaign for women’ in 2014 gelanceerd

Op maandag 13 januari zal ambassadeur Henry Macdonald van Suriname in New York en de ambassadeur van IJsland een persconferentie houden in de vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) betreffende ‘violence against women’. Ambassadeur Mac Donald is de vaste vertegenwoordiger van de Surinaamse regering voor de United Nations. Hij zal tijdens deze persconferentie onder meer ingaan op de drie grote doelen en verder uitwijden over deze wereldwijde campagne voor vrouwen. De campagne ‘A global campaign for women’ zal formeel gelanceerd worden dit jaar tijdens de 58e sessie van de Commision on the Status of Women, de CSW.
De campagne komt voort uit de Beijing +20, een VN-orgaan dat gendergelijkheid en empowerment van vrouwen propageert. De erkenning dat vrouwen en meisjes een ‘cross-cutting’ issue zijn in alle doelstellingen, is ook een der doelen. Tijdens deze wereldwijde campagne voor de implementatie van Beijing zullen er twaalf thema’s centraal staan, namelijk vrouwen en armoede, educatie en training van vrouwen, vrouwen en gezondheid, geweld tegen vrouwen, vrouwen en gewapende conflicten, vrouwen en de economie, vrouwen met beslissingsmacht, institutionele mechanismen voor de vooruitgang van de vrouw, mensenrechten van vrouwen, vrouwen en de media, vrouwen en het milieu en als laatste de positie van meisjes en kinderen.

error: Kopiëren mag niet!