PL-voorzitter Somohardjo: ‘Aanstelling Peneux zal ons niet zoet houden’

PL-voorzitter SomohardjoKenneth Biervliet, waarnemend directeur op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, en Sheila Mijnals, hoofd van de voorlichtingsdienst, zijn gisteren ontheven uit hun functie. De naam van Robert Peneux wordt genoemd in de wandelgangen. Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, zegt ook de naam van Peneux te hebben gehoord in de wandelgangen. ‘Ze moeten echt niet denken dat ze ons daarmee zoet zullen houden’, zegt Somohardjo. Het afgelopen jaar heeft minister Ashwin Adhin twee onderdirecteuren gelieerd aan de PL ontheven. Het gaat om Kenneth Karijomengolo en Hendrik Jamaloodin.
Met de president is afgesproken dat er naar oplossingsmodellen wordt gezocht. ‘Terwijl wij zoeken naar een oplossingen, lijkt het alsof minister Adhin op een oorlogspad is’, zegt de PL-topper. Somohardjo vraagt zich af of de opvolger weer een familielid van de minister zal zijn. Volgens Somohardjo voldeed Biervliet niet aan de eisen van Fiso.
Kenneth Biervliet heeft op 1 september de functie waargenomen, omdat Grace Malm Lackin werd ontheven door de minister. Zowel Biervliet als Mijnals is ontheven tijdens een verlofperiode. Waarom Mijnals is ontheven, is niet bekend. Juan Pawiroredjo wordt genoemd als haar opvolger.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!