Joel ‘Bordeaux’ Martinus 6 maanden geschorst

Joel ‘Bordeaux’ Martinus (r) en Valentino Nasa, het trainersduo van SV Notch, voor het tuchtcollege van de SVB. Beiden werden voor 6 maanden geschorst (foto: Regillio Derby)
Joel ‘Bordeaux’ Martinus (r) en Valentino Nasa, het trainersduo van SV Notch, voor het tuchtcollege van de SVB. Beiden werden voor 6 maanden geschorst (foto: Regillio Derby)

De Randjiet Boys-spelers tevens vechtersbazen Amyor Sleur, Orpheo Vijfhoven en Atish Sewrattan mogen dit seizoen niet meer voetballen (foto: Regillio Derby)
De Randjiet Boys-spelers tevens vechtersbazen Amyor Sleur, Orpheo Vijfhoven en Atish Sewrattan mogen dit seizoen niet meer voetballen (foto: Regillio Derby)

Wensley Christoph van Excelsior schold zijn eigen speler uit op het veld (foto: Regillio Derby)
Wensley Christoph van Excelsior schold zijn eigen speler uit op het veld (foto: Regillio Derby)
Het tuchtcollege van de SVB, onder leiding van Keshopersad Gangaram Panday, is het jaar 2014 heel strak begonnen. Op de eerste zitting van het nieuwe jaar werden er heel zware straffen uitgedeeld aan spelers en bestuurders die zich hebben misdragen tijdens competitiewedstrijden. Van alle gevallen was het meest in het oog springende geval de 6 maanden schorsing van Notch-ondervoorzitter en trainer Joel ‘Bordeaux’ Martinus. Ook spelers van Randjiet Boys werden zwaar gestraft voor het aanvallen van de arbiter. Daarnaast zijn er flinke boetes uitgedeeld.
Martinus en assistent schelden arbiter uit
Tijdens de SVB Hoofdklasse wedstrijd SV Notch – WBC gespeeld op Moengo is scheidsrechter Earl Banjo verbaal heel erg bedreigd door het trainersduo van Notch, Joel Martinus en assistent Valentino Nasa. De gebruikelijke scheldwoorden als j.m.p.p. leken normaal te zijn. Ook werd Banjo bedreigd dat als hij niet beter zou fluiten, niet hij, maar zijn lijk naar Paramaribo zou gaan. Vanaf de 55ste minuut van de wedstrijd werd de arbiter constant bedreigd vanuit de reservebank van Notch door Martinus en Nasa. Er werden ook ernstige beschuldigingen geuit. Tot tweemaal toe moest de politie optreden om orde op zaken te stellen. Het tuchtcollege heeft beide trainers van Notch deelname aan alle wedstrijden onder auspicien van de SVB in welke functie dan ook ontzegd. Daarnaast moeten beide heren binnen 14 dagen elk een boete van SRD 500 betalen, subsidiair 3 maanden straf. Na het horen van de straf scholden de Notch-officials de tuchtcollegeleden ook uit en beschuldigden hen van niet objectief te handelen. Ook match-commissioner Inkt werd verbaal aangevallen.
Randjiet Boys-spelers zwaar gevonnist
Drie spelers van Randjiet Boys, te weten Amyor Sleur, Atish Sewrattan en Orpheo Vijfhoven, mogen pas in het volgend seizoen voetballen. De drie sleutelspelers van Randjiet Boys misdroegen zich heel erg in de SVB Eersteklasse wedstrijd tegen Tammenga gespeeld op 19 december in het Dr. Ir. F. Essedstadion. In de 89ste minuut trapte Sleur de arbiter opzettelijk, waarvoor hij ook rood werd gekleurd. Hiernaast gebruikte hij ook vulgaire taal tegen hem. Na de wedstrijd ging Sewrattan, die eerder in de wedstrijd wegens 2 maal geel rood was gekleurd, vanuit de tribune op het veld om verhaal te halen bij de scheidsrechter. Hij viel de arbiter aan en schold hem flink uit. Alsof dat niet genoeg was, ging een derde speler van Randjiet Boys, doelman Orpheo Vijfhoven, zich bemoeien met de zaak. Hij viel de arbiter ook aan en bedreigde hem. Het tuchtcollege stond bij deze zaak niet onder leiding van Gangaram Panday, oud-secretaris van deze vereniging. De andere leden van het college waren niet mild. Sleur is gestraft voor 5 maanden onvoorwaardelijk met een boete van SRD 750, Sewrattan mag 4 maanden niet spelen en moet SRD 500 boete betalen subsidiair 4 wedstrijden straf, terwijl Vijfhoven 3 maanden onvoorwaardelijk is gestraft met een boete van SRD 250, subsidiair 3 wedstrijden.
Vechtersbazen Robinhood boeten
Na de SVB Hoofdklasse wedstrijd tussen Robinhood en Leo Victor gespeeld op 21 december in het Andre Kamperveenstadion, werd er gevochten. De oorzaak was dat Robinhooder Roxy Fer vond dat zijn tegenstander Furgill Lie A Kwie op hem gespuugd had tijdens een tackle. Arbiter Enrico Wijngaarde zag dit niet en kon daardoor niet optreden. Na de wedstrijd ging Fer met voorbedachte rade in gevecht met Lie A Kwie bij de spelersingang van het stadion. De reservedoelman van Robinhood, Ricardo Berenstein, mengde zich ook in het gevecht en trapte, klapte en schopte Lie A Kwie in elkaar. Op de zitting werd besloten Berenstein te schorsen voor 5 maanden onvoorwaardelijk met een boete van SRD 500, subsidiair 5 wedstrijden. Hij was niet aanwezig op de zitting. Fer kreeg een schorsing van 4 maanden, waarvan 1 voorwaardelijk, een proeftijd van 3 maanden en een boete van SRD 200, subsidiair 4 wedstrijden. Lie A Kwie bleef niet onbespaard. Hi is geschorst voor 3 maanden, waarvan 1 voorwaardelijk, een proeftijd van 3 maanden en een boete van SRD 100. Ook de event-manager van Leo Victor werd gedaagd, omdat vermoed werd dat hij ook betrokken was bij dit gevecht. Door gebrek aan bewijs werd hij niet gestraft.
Christoph scheldt medespeler uit
Een opvallend geval was die van Wensley Christoph van Excelsior. In de SVB Hoofdklasse wedstrijd tegen SNL gespeeld in het Meerzorgstadion, schold hij zijn medespeler tot tweemaal toe uit. ‘Joe m.p.p. en prey a k… bal’. Op de zitting gaf hij toe een keer uitgescholden te hebben. Daarvoor kreeg hij 2 wedstrijden onvoorwaardelijke straf en een boete van SRD 75. Jurgen Jubithana van Takdier Boys is ook voor 2 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk geschorst, voor het opzettelijk trappen van de tegenstander in de wedstrijd tegen Inter Moengotapoe. Hij moet ook een boete van SRD 50 betalen. Deze wedstrijd werd op 21 december gespeeld in het Eddy Blackmanstadion.

error: Kopiëren mag niet!