Bond vuilophalers kijkt kat uit de boom bij volgende inschrijving

bondDe contracten tussen de vuilophalers en het ministerie van Openbare Werken zullen in april van dit jaar komen te vervallen. Dagblad Suriname vroeg aan Robert White, voorzitter van de Bond van Vuilophalers, of ze vrezen voor rancune bij de eerstvolgende aanbesteding, na het dispuut met het ministerie van Openbare Werken.
White zegt deze geruchten ook te hebben gehoord, maar wil niet voorlopen op zaken. Bij de eerstkomende aanbesteding zal hij zich opnieuw inschrijven. “Als er een goede reden is waarom ik niet in aanmerking ben gekomen, leg ik mij erbij neer”, zegt White. “Maar als ik me conform de vereisten en regels heb ingeschreven en ik uit rancune niet in aanmerking kom, zal ik de zaak niet zo laten.”
White zegt dat het duidelijk moet zijn dat de bond tegen niemand heeft gevochten en alleen is opgekomen voor zijn rechten. “We zijn een strijd aangegaan om onze arbeiders te beschermen. Er zijn meer gevaren in de avond dan overdag. We hebben graag dat de overheid ook rekening daarmee houdt”, laat de bondsvoorzitter weten.
‘Ik ben op school gegaan voor het werk dat ik nu doe en ben al 15 jaar hiermee bezig. Ik weet waarover ik praat. Men wil praten over hoe vuilophaal moet geschieden, terwijl men geen verstand hiervan heeft’, zegt White.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!