Kom proeven en steun de chefs

De Suriname Chefs Association organiseert op 14 januari aanstaande hun eerste Suriname Chefs Association Fundraising Dinner Event. Het is de bedoeling dat wij 11 evenementen gaan organiseren naar de maand juli toe, zegt de voorzitter van Suriname Chefs Association, Patrick Woei. We willen om de twee weken onze Suriname Culinary Team gerechten laten bereiden die wij in Spice Quest zullen verkopen, omdat wij een deel van de kosten zelf moeten dekken. Het team zal in juli naar Miami gaan om deel te nemen met A Taste of the Caribbean Culinary Competition 2014. Tijdens de eerste event kan men voor $50 genieten van een overheerlijke cocktail, een surprise en een 3-course dinner. Om te reserveren kan men gerust bellen naar het restaurant. Wij willen dat het publiek in Suriname behalve moksi alesi ook andere nieuwe gerechten eet, zegt Woei. Er zijn genoeg andere dingen die je kunt eten. Er moet steeds weer ontwikkeling komen in de horeca volgens hem. Toen wij in 1996 voor het eerst hadden meegedaan met de competitie was cocktail plotseling populair geworden in Suriname. Onze tweede spin-off is dat jonge mensen interesse krijgen in het vak en zich vervolgens erin gaan verdiepen. Wij hebben niet alleen doktoren en advocaten nodig, maar ook chefkoks. Die moeten er ook zijn, zegt Woei. Het is de vierde keer dat Suriname meedoet met deze competitie. Maar dit team welke 5 chefs telt, doet voor de tweede keer mee. Er zijn verschillende categorieën waaraan de chefs meedoen en Suriname is altijd in de prijzen gevallen. Wij hebben ook hoge verwachtingen van onze Suriname Culinary Team.

error: Kopiëren mag niet!