Pas op: video skiongeluk Schumacher is virus!

SumacherVia Facebook en Twitter wordt een link verspreid met de tekst ‘Exclusieve video ski-ongeluk Michael Schumacher’. Klik hier niet op! De video is nep en de link bevat een gevaarlijk virus, dat gebruikt wordt om uw bankrekening te plunderen.
Hoe werkt het
Via Facebook en Twitter wordt de link naar de zogenaamde video razendsnel verspreid. Als u op de link klikt, blijkt namelijk dat u de video éérst moet delen voordat u kunt kijken. Als u dan eindelijk de video denkt te gaan bekijken, moet u een soort player downloaden. Op dat moment wordt het virus op uw computer geïnstalleerd. De video krijgt u nooit te zien.
Plunderen bankrekening
Het virus wordt actief zodra de gebruiker van een besmette computer inlogt op de website van een bank. De cybercriminelen achter dit virus proberen op deze manier uw bankrekening te plunderen.
Buitenlandse varianten
Naast de Nederlandse variant, gaan er diverse buitenlandse versies van dit virus rond. Dit weekend werd bekend dat het ski-ongeluk van de voormalig Formule 1-held is gefilmd door een toerist. Deze beelden zijn echter nooit vrijgegeven. De politie heeft ze in bezit voor onderzoek.
(bron: Opgelicht.nl)

error: Kopiëren mag niet!