Girjasing: ‘Overheid doet dingen die ze niet kan betalen’

GirjasingSheilendra Girjasing, VHP-parlementariër, is van mening dat de on- en minvermogenkaarten de beste garantie bieden. In het verleden kon de gemeenschap alles gedaan krijgen van de overheid, de overheid dekte alles. Daarna dekte SZF alles en bij de particulieren wordt er minder gedekt. De on- en minvermogenkaarten dekten zelfs hartoperaties, zegt de VHP- parlementariër. Het probleem met deze kaarten was dat mensen die er geen recht op hadden het ook kregen en zelfs misbruik van maakten.
Het is altijd belangrijk dat mensen ook een deel van hun ziektekostenverzekering betalen, omdat er mensen zijn die ook nonchalant omgaan met hun gezondheid. Op die manier worden de mensen medeverantwoordelijk gesteld, is Girjasing van mening. ‘Wat deze overheid nu doet, is de mensen het gevoel gegeven dat de nieuwe ziekenverzekering gratis is en nu op een sublieme manier de mensen ermee confronteren dat ze een premie moeten betalen.’ De groep die nu verzekerd is, ligt tussen de 16 en 60 jaar en wordt niet geheel gratis verzekerd. Ook zijn er bij het Nationaal Zorgsysteem beperkingen voor behandelingen.
Volgens de VHP-parlementariër is het ergste van alles dat het contract met de verzekeraar in 2015 wordt afgesloten, 2 maanden na de verkiezingen. ‘Het Nationaal Zorgsysteem is mooi, maar we moeten geld hebben om het te kunnen betalen. Deze overheid heeft dingen gedaan waarvoor ze niet kunnen betalen. NDP weet zeker dat ze bij de komende verkiezingen naar huis wordt gestuurd, en wie moet dan voor het contract gaan betalen? In 2015 willen ze het voor het volk beren.’
Theo Vishnudatt , voorzitter van de vaste commissie van Volksgezondheid, zegt dat de on- en minvermogenkaarten jarenlang door de oude politiek gebruikt is als politiek instrument. ‘Om mensen onder druk te zetten. Het Nationaal Zorgsysteem is niet geheel gratis, omdat we vinden dat een ieder hoe minimaal dan ook een bijdrage moet leveren. Op die manier geeft de persoon meer waardering aan de medische hulp.’ Vishnudatt zegt dat elke stap in de goede richting door deze regering vaak een show wordt genoemd. Zo werden ook de bruggen van Wijdenbosch en het SZF een show genoemd. Vishnudatt vindt het erg dat jonge mensen zoals Girjasing met ideeën van de oude politiek rondlopen.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!